Találkozás a legjobb önmagaddal

Kedvenc (1)

Ideje találkozni a legjobb önmagaddal!

Néha nehéz elképzelnünk a jövőnket miközben a kutatások azt mutatják, hogy ha képesek vagyunk optimistán látni a jövőt nagyobb eséllyel valósítjuk meg a céljainkat. Ebben a feladatban el kell képzelned, hogy hova jutnál egy év alatt, ha a legjobb önmagad lennél. Ennek jegyében most ragadj tollat és papírt és képzeld el magad a következő év ugyanezen napján! Most talán mosolyogsz, de maradj velem!

Milyen a legjobb élet, amit el tudsz képzelni magadnak egy év múlva?

Vedd sorra az életed különböző területeit:

  • a karriered és a kikapcsolódásod, hobbijaid
  • az egészséged
  • a kapcsolatod, magaddal és másokkal

Milyenek lennének az életednek ezen területei, ha a legjobb önmagad lennél a következő egy évben? Használnád az erősségeidet és feltételezd, hogy élnél az adódó lehetőségekkel vagy akár megteremtenéd őket! Talán változtatnál néhány szokásodon, amivel most elégedetlen vagy és belevágnál a dolgokba, amik régen motoszkálnak benned. Egy év alatt nagy változást érhetsz el a fenti területeken, de mégis belátható táv ahhoz, hogy el tudd képzelni az életet, amit a legjobb önmagadként teremtesz

Mire figyelj?

Tudom, hogy a múltban nem minden sikerült úgy, ahogy tervezted, de ne hagyd, hogy ezek a tapasztalatok korlátozzanak ebben a gyakorlatban! Például ha korábban elmaradt a testmozgás most ne gondold, hogy a jövőben sem sikerülhet tartanod magad a terveidhez! Képzeld el, hogy tényleg a legjobb önmagad vagy!

Légy specifikus! Változtatni akarsz a munkádon? Képzeld el pontosan min és hogyan szeretnél alakítani, hogy egy év múlva elmondhasd, hogy ott vagy, ahol lenni szeretnél. A részletek teszik majd igazivá a terved!

Légy kreatív! Ne hagyd, hogy a magadról kialakított korlátozó hiedelmeid limitálják a gondolkozásod. Amikor felbukkannak gondolj az erősségeidre és arra hogyan tudnád használni őket!

Miért érdemes kipróbálnod?

Ahogyan már az elején is leszögeztük, optimizmust építeni a jövővel kapcsolatban motiváltabbá tesz minket, hogy megtegyük a lépéseket, amikre szükség van a kívánt eredmény eléréséhez! Emellett azt is kimutatták, hogy a gyakorlat elvégzése után megemelkedik a boldogságszintünk az pedig talán könnyen érthető, hogy ez az egyszerűnek tűnő naplózás segít strukturálni a céljainkat és a hozzájuk vezető fő lépéseket.

Ha pedig szeretnéd kinyomtatni és magaddal vinni, hogy egy parkban vagy a kedvenc kávézódban merülj el benne kinyomtathatod innen a PDF dokumentumot vagy az alábbi képet.

workshop templatek (29)

 

Blog, Jó élet, Uncategorized

Találkozás a legjobb önmagaddal