Ültess el egy magot- tavaszi naplózás

Kedvenc (1)

Az évszakok váltakozása mindig lehetőséget ad arra, hogy újrakapcsolódjunk magunkhoz és az élet természetes hullámzásához. Az, ami körülöttünk történik inspirálhatja a belső folyamatainkat. Talán lendületre kapva, virágillattal az orrunkban tavasszal elkezdődhet valami új. Talán ott motoszkál benned egy mag, amit elültethetsz és tudatos gondozással valami jóvá fejlődhet az életedben.

Ebben a naplózásos gyakorlatban ezt a képzeletbeli magot fogjuk elültetni és sorra venni milyen nehézségek állhatnak az útjába, hogyan gondozhatod és kitől várhatsz segítséget a fejlődésedben.

Ragadj tollat és papírt és vedd sorra a kérdéseket, már kezdjük is!

A mag

Mi az, amiből többet akarsz magadba és az életedbe ? 

Miért akarod elültetni ezt a magot? Azaz mi lesz a termés. Azt keressük milyen jót vársz ettől a magtól, hiszen ez lehet valami, ami motiváltan tart egész tavasszal, amikor gondoznod kell gondolatban és tettekkel ezt a magot.

Lehet egy érzés, nem kell, hogy pozitív legyen! Talán több egészséges dühöt akarsz, de az is lehet, hogy több hálát.

Lehet egy attitűd, több nyitottságot, kíváncsiságot, optimizmust akarsz

Lehet egy értéked, amit jobban akarsz élni kedvesség, bátorság

Föld

Mi az a sötétség, amin át kell dolgoznod magad? Tudod, pont ahogyan a magnak a földön a fény felé törekedve kell megérkeznie.
Talán viselkedések, amik visszatartanak, rossz szokások vagy bántó belső monológok.

Mit taníthat, hogyan segíthet neked ez a nehézség? Ahogyan a föld is táplál ezek a megbirkózási mechanizmusok is valaminek az eredményeképpen jöttek létre. Talán megvédtek a veszélytől, komfortot adtak a nehézségben, egy pici nyugalmat a viharban. Ha meg tudod érteni őket könnyebb lesz együttérzőnek lenned magaddal és hatékonyabban tudod  elhagyni ezeket a rossz szokásokat, viselkedési mintákat vagy kedvesebbre cserélni a belső monológod.

Víz

Mivel öntözheted ezt a magot? Mik azok az aktivitások, amik által növekedhet? Ide gyűjts jó szokásokat, pozitív megerősítéseket, segítő rutinokat és terveket, amiket idén tavasszal meg akarsz valósítani, hogy ez a mag nyárra termést hozzon.

Napfény

Ki a nap, akitől ez a szándék kivirágzik? Keress valaki rajtad kívül álló személyt, akinek mesélhetsz erről a magról, aki támogatni fog az utadon.

 

Blog, Jó élet

Ültess el egy magot- tavaszi naplózás